sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Kauhan varressa: falafelpyörykät

Kesä on hurahtanut käyntiin oikein vauhdilla. Alkukesästä saimme onneksi nauttia kunnon helteistä ja kauniista ilmasta. Siihen se sitten tyssäsikin. Hyvin pitkään säätilan perusteella saattoi olla vaikka syksy... Mutta onneksi nyt taas näyttää helteiseltä!

Onneksi saimme miehen kanssa varattu äkkilähdön Italian Riminiin. Josko sieltä saisi ammennettua viikon ajan aurinkoa koko kesän tarpeisiin.

Tässä välissä on kyllä tullut kokkailtua. Kaikki ruoat eivät tosin ole räjäyttäneet tajuntaa ja tänne blogiini olen päättänyt laittaa ainoastaan reseptit, joita voisin tehdä uudelleen.

Netissä selatessa löysin Valion sivuilta falafelien ohjeen. En ollutkaan koskaan aiemmin falafelejä itse tehnyt. Näistä tuli oikein maistuvia ja pyörykät olivat myös helppotekoisia. Ainoana miinuksena oli palleroiden kuivuus. Tämä lienee johtunut siitä, että ohjeessa mainitun piimän sijasta turvotin korppujauhoja turkkilaisessa jogurtissa, joka ei tietenkään ole yhtä juoksevaa... En myöskään viitsinyt kiusata vanhaa sauvasekoitin parkaani enempään, joten massaani jäi sattumia. Tää ei tosin minua haitannut laisinkaan. 

Tässäpä siis ohje, tein myös kyytipojaksi ohjeessa mainitun minttukastikkeen, joka sopi falafelien kannssa mainiosti.


Falafelit:

1 dl piimää
2 dl korppujauhoja
2 prk valutettuja kikherneitä
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
1/2 punainen chili
1 ruukku tuoretta korianteria
1 ruukku lehtipersiljaa
2 tl kuminaa
2 tl jauhettua korianteria
1/2 tl suolaa


Minttukastike:

2 dl turkkilaista jogurttia
1/2 dl tuoretta minttua hienonnettuna
ripaus suolaa
mustapippuria
1/2 tl juoksevaa hunajaa


Valmista ensin kastike: Sekoita kaikki ainekset keskenään. Nosta jääkaappiin maustumaan falafelien valmistamisen ajaksi.

Mittaa piimän joukkoon korppujauhot ja anna turvota 10 minuuttia. Lisää kulhoon kaikki loput falafelien ainekset pilkottuna/hienonnettuna (chili ilman siemeniä). Soseuta tasaiseksi massaksi.

Pyörittele massasta palluroita ja laita leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Tarjoa minttukastikkeen, riisin ja salaatin kanssa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti