keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Kauhan varressa: sitruunainen peruna-kuskussalaatti

Huomenna suuntaamme miehen kanssa Italian Riminiin viikoksi. Tarkoituksena on käydä myös San Marinon valtiossa. Eniten tuolta matkalta odotan ennen kaikkea hyvää ruokaa. Oikein vesi herahtaa kielelle, kun ajattelenkin hyviä pastoja ja pizzoja...

Tässäpä näpyttelen teille vielä ennen reissua oivallisen kuskussalaattiohjeen, jonka nappasin Valion sivuilta. Tällaisella hellesäällä grillit ovat varmasti monessa paikassa kuumina ja tämä salaatti sopii lisukkeeksi grilliruoille. Tykkään tehdä kuskussalaatteja niiden maittavuuden ja helppotekoisuuden vuoksi. Usein tulee joukkoon heitettyä mitä kaapista milloinkin sattuu löytymään. Tässä itseäni kiehtoi perunan käyttäminen kuskusin kanssa. Itse olen ainakin niin kaavoihin kangistunut, että olen tehnyt joko peruna- tai sitten kuskussalaattia. En siis molempia yhdessä. Uusi juttu siis minulle. Pieni askel yhteiskunnalle, suuri minulle! :D  Ihan hyvinhän nuo sopivat samaan salaattiin. Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty vihreitä papuja, mutta niitä ei minulla ollut. Sovelsin ja heitin joukkoon retiisejä. Myönnän, että minua kyllä mietitytti se, voiko retiisejä paistaa pannulla. En nimittäin itse muista koskaan syöneeni tai nähneeni mitään lämpimiä ruokia, joissa retiisejä olisi ollut.  Myös tässä asiassa siis ravistelin ennakkoluulojani ja ihan ok nuo retiisit salaatissa olivat. Varmasti toki papu olisi ollut parempaa kuin tuo retiisi... Lisäksi vaihdoin alkuperäisessä ohjeessa olleen Koskenlaskija -murut fetajuustoon.

Pitemmittä puheitta, tässäpä ohjetta, miten itse salaatin väsäsin:

Tarvitset: 

2 1/2 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 tl hunajaa
2 dl kuskusia
500 g uusia perunoita keitettynä
200 g retiisejä
2 rkl voita
mustapippuria
1 tl raastettua sitruunan kuorta
1/2 dl sitruunan mehua
150 g fetajuustoa

Kiehauta vesi ja lisää liemikuutio sekä hunaja. Sekoita, kunnes ovat liuenneet. Lisää liemeen kuskus Jätä hautumaan kannella peitettynä.

Paloittele perunat ja viipaloi retiisit, paista pannulla. Mausta pippurilla. Kun perunat ovat saaneet inan väriä, lisää joukkoon sitruunan mehu ja kuoriraaste. Sekoittele, kunnes neste on imeytynyt. 

Yhdistä kaikki aineet kulhossa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti