tiistai 29. heinäkuuta 2014

Kihlajaiskutsut

Kuten aiemmassa postauksessa mainitsin, kihlauduimme mieheni kanssa reilu viikko sitten San Marinossa Italian -matkallamme. Yhdessä olemme olleet nyt hieman alle kaksi vuotta. Aluksi olin varma, ettemme enää saisi järjestettyä ensi kesälle sesonkiaikaan häitä (sitä kuulee juttuja, kuinka isoissa kaupungeissa suositut paikat varataan puolitoistavuotta etukäteen), mutta koimmekin positiivisen yllätyksen, kun useampia päiviä oli vielä ensi kesänä vapaana. Niinpä omaksi hääpäiväksemme valikoitui 8.8. ( tämä päivämäärä on miehenkin sitten helppo muistaa ;) ).

Mutta ei häistä tällä erää sen enempää. Koska olen haaveillut häistäni viimeiset viisitoista vuotta, halusin panostaa täysillä myös kihlajaisiin. Tiedän, että monelle kihlaus on vain se kun pujotetaan sormukset sormiin ja aletaan suunnitella häitä. Me taas aiomme tätäkin tapahtumaa juhlistaa kunnolla (suoraan sanottuna aion ottaa kaiken irti häistä ja kaikesta siihen liittyvästä). Niinpä laitoimme molempien kotimaakuntien lehtiin kihlajaisilmoitukset. Täten etäisemmätkin sukulaiset ja tuttavat saavat tiedon kihlautumisestamme. Koska oma pieni kaksiomme on liian pieni kihlajaisten pitopaikaksi, päädyimme varaamaan kotiseudultani Satakunnasta Porissa sijaitsevan Villa Grankulla -huvilan. Olen aiemmin tuolla Villa Grankullassa ollut nauttimassa isäinpäiväpäivällistä (paikka on tilausravintola), ja tuolla kerralla ihastuin vanhan huvilan sisustukseen, pöytäasetelmiin ja koristeisiin. Itse rakastan vanhoja taloja ja huviloita, minkä vuoksi oli itsestään selvää että sekä kihlajaiset että häät tullaan pitämään vanhassa miljöössä.  Villa Grankullaan olemme kutsuneet meidän molempien perheet kihlajaisbrunssille. Itse pidän kovasti brunssista, joten halusin yhdistää sen kihlajaisiimme tavallisten kihlakahvien tai -päivällisen sijaan.

Askartelin itse kihlajaiskutsumme printtaamalla muokkaamani kutsumallin (ilmaisia, muokattavissa olevia ja printattavia kutsuja löytyy täältä) kermanväriselle paksulle pahville, jonka hankin Sinooperista. Sivulauseessa mainittakoon, että olin erittäin pettynyt Tampereen Sinooperin valikoimaan. Olisin mieluusti ostanut jonkin kauniin rakkausaiheisen leimasimen sekä kulmakuviointileikkurin (mikä lienee oikea termi?) kutsuja varten, mutta eipä siellä tietenkään mitään näistä ollut. En osaa leikata pahveja tai papereita suoraan (aina kun tarkastelen jälkeenpäin tulosta, huomaan vinouksia) emmekä viitsineet investoida paperileikkuriin. Keksin kuitenkin viivottimen ja paperiveitsen avulla leikkuulautaa alustana käyttäen leikata kutsut irti. Suoraa tuli, paljon parempi jälki kuin saksilla! Koristelin lopuksi kutsun kukkakuvan vielä sieltä täältä kimalleliimalla.  Olin todella tyytyväinen lopputulokseen! Mielestäni kutsu näyttää ihan painotuotteelta, ei heti ensimmäiseksi uskoisi itse askarrelluksi. Lopuksi vielä koristelin Ikean paperiosastolta ostamallani Love -teipillä pinkit kirjekuoret (kuoret Suomalaisesta kirjakaupasta), joissa kutsut lähtivät postiin. Söpöä, eikö totta?

Vielä pitäisi järjestää kihlajaiskuvaus. Ajattelin tuota kihlajaiskuvaa käyttää sitten myöhemmin Save the date -kortteina. Kunhan vaan löytäisin ensin sopivan kuvaajan, jota voisi kihlakuvissa "testailla" hääkuvausta varten.

Tässä kutsun kukkakuvan kimallekoristelua

Pinkit rakkauskutsut




Mielestäni kutsumme ovat ihanan vintagetyyliset


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti