sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Virkattu tawashi-pesusieni

Kärsimättömänä ihmisenä nopeasti valmistuvat käsityöt ovat suosikkejani. Tämän japanilaisen tawashi-pesusienen ohjeen bongasin Suuri Käsityö -lehden tammikuun numerosta, jossa esiteltiin ohjeita Jonna Hietalan Kerällä -kirjasta. Tämä sienen ohje siis löytyy tuosta teoksesta. Ohjeessa oli sieni virkattu Novitan Hanko -langasta 4,5 mm:n koukulla. Koska itselläni ei tuon vahvuista lankaa saatikka noin isoa koukkua ollut ja koska halusin malttamattomana aloittaa virkkauksen heti, sovelsin ohjetta omalle 3:n koukulleni ja Novitan bambu -langalle sopivaksi. 

Tämä tekemäni sieni soveltuu siis astioiden pesuun tiskiharjan asemasta. Jos sienen taas virkkaisi akryylilangasta, olisi se oivallinen tiskipöydän ja kattiloiden kiillotukseen. Mitenköhän sieni soveltuisi vartalon pesuun suihkuun?



Tässäpä vielä ohje, miten sieneni virkkasin.

Tarvitset:

n.50g bambulankaa (en osaa sanoa,paljonko sieneeni meni, käytin vanhan kerän lopun ja jouduin aloittamaan myös uuden kerän.)
koon 3 virkkuukoukku

Työohje:

Virkkaa 42 ketjusilmukkaa. Käännä työ ja aloita kerroksen virkkaus: 4 kiinteää silmukkaa, 4 puolipylvästä, 24 pylvästä, 4 puolipylvästä ja 4 kiinteää silmukkaa. Tällä samalla mallilla virkataan 26 kerrosta.

Ompele pitkät sivut yhteen ja käännä sieni. Nyt siis on muodostunut pitkulainen tuubi, jonka molemmat lyhyet päädyt ovat auki. Ompele toiseen avoinaiseen päätyyn suuaukolle harvoja pistoja, kiristä lopuksi aukko kiinni. Älä katkaise lankaa vaan pujota se neulan kanssa sienen sisälle ja vie toiseen aukkoon. Ompele myös tämä pää kiinni samalla tavalla kuin edellinen. Päättele lanka.
 


2 kommenttia:

  1. Aivan mahtava käsityö! Nyt kaikki kuuraamaan sienillä! Uskoisin, että tuota voisi yhtä hyvin käyttää suihkussa pesusienenä. Täytyneepä itsekin tarttua koukkuun... :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Tuo oli myös erittäin nopea virkata. Sieni on myös mainio lahjaidea esim. ekologisen tiskiaineen kanssa. :)

    VastaaPoista