sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Pääsiäinen

Pääsiäistä tuli tänä vuonna vietettyä tuttuun tapaan oman perheen parissa kotiseudulla hyvästä ruoasta ja seurasta nauttien. Onneksi sää oli mitä mainioin.

Poikkesimme miehen kanssa lauantaina Vanhaan Raumaan ihastelemaan vanhoja puutaloja. Oli mukavaa kuljeskella kapeilla kujilla ja nauttia auringonpaisteesta. Vanha Rauma on muuten Pohjoismaiden laajin ja parhaiten säilynyt puutalokaupunginosa, joka on myös Unescon maailmanperintökohde. Vanhan Rauman katuverkosto ja asemakaava on perua keskiajalta.


Ihania vanhoja taloja ja kapeita kujia...



Hauska vanha kyltti kujan talossa

Ihania koristeita vanhassa talossa!




Vanhat taloit oli nimetty








Poikkesimme viihtyisässä verhoomo-sisustusliikkeessä sekä Ruokapuoti Lumossa, josta mukaan tarttui kokemäkeläisen tilan mansikkamehua sekä puodin itse tekemää luomumyslisekoitusta, josta löytyy kuivattujen hedelmien lisäksi mm. paahdettua cashewpähkinää. Tuota mysliä maistoin ensimmäisen kerran eilen ja se oli kerrassaan herkullista! Itse kauppakin oli sisustukseltaan ja esillepanoiltaan varsin hurmaava.


Luomupuodin tarjontaa

Persoonallinen esillepano!

Verhoomo-sisustuliikkeen ihania vanhoja astioita ja huonekaluja


Kaupungilla kiertelyn lomassa pistäydyimme myös ihastelemassa kaunista, 1500-luvulla valmistunutta Pyhän ristin kirkkoa, joka oli yksi kauneimmista kirkoista, joissa olen Suomessa käynyt. Tässä alunperin fransiskaanimunkkien rakennuttamassa kirkossa oli kauniit koristelut ja paljon mielenkiintoisia yksityiskohtia. Ystävällinen opas onneksi kertoi tarkemmin koristelujen ja kirkon historiasta.

Tässä pieni yksityiskohta vaikuttavasta seinäkoristeesta, joka oli muistaakseni tehty 1400 -luvun Saksassa. Kirkkoon työ päätyi 1600 -luvulla raumalaisen lahjoittamana.


Kirkon ihana kristallikruunu!

Alttarin kaunis lasimaalaus

Ylälehterien kauniit koristelut ovat peräisin 1700 -luvulta

Lisää kuvia ylälehteriltä sekä uruista

Katossa oli runsaasti koristemaalauksia


Lopuksi päädyimme lounastamaan kehuttuun, Top Chef -ohjelmasta tutun Teemu Laurelin perustamaan ravintola Gotoon. Ravintolan päivän lounaiden hinta-laatusuhde oli erinomainen. Näin maukasta ja laadukasta annosta en muista koskaan syöneeni 16€:n hintaan! Valitsin itselleni annoksen, joka koostui merikrotista (mahtoiko olla tuo kala, en enää muista tarkasti)ja peruna-kukkakaaligratiinista miehen ottaessa karitsan karetta ja perunoita. Ravintola oli tummasävyiseltä sisustukseltaan ja tunnelmaltaan erittäin tyylikäs ja moderni ja henkilökunta oli ystävällistä. Lauantain lounas vaikutti suositulta ja paikka täyttyikin nopeasti (meninne ravintolaan siis heti sen auettua kahdeltatoista).



Kuvia annoksistamme. Kerrankin vaalea kala on maustettu kunnolla ja gratiinin kukkakaalitkin olivat sopivan rapsakoita.




Ravintola Goto sijaitsee suloisessa vanhassa talossa

Lopuksi piipahdimme vielä vanhassa raatihuoneessa sijaitsevaan Rauman kaupungin museoon, jossa pääsimme tutustumaan pitsin nypläyksestä kertovaan näyttelyyn sekä Rauman historiaan. Museo itsessään nyt ei ollut kovinkaan häävi, olin yllättynyt näyttelyiden suppeudesta.

Kaiken kaikkiaan mukava päivä, suosittelen Vanhaa Raumaa kaikille!

Nyt odottelenkin innolla torstaita, jolloin suuntaan miehen kanssa pidennetyn viikonlopun (ja vapun!) viettoon Tukholmaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti