tiistai 29. huhtikuuta 2014

Flunssa

Eilen töiden jälkeen kotona minulle nousi yllättäen kova kuume, joten tämä päivä menee sairaslomalla sohvalla peiton alla maaten. Ajattelin jakaa tänne monta kertaa tekemäni inkivääriteen ohjeen. Inkiväärinhän sanotaan auttavan flunssassa ja se on myös oiva lääke matkapahoinvointiin. 

Olen googletellut erilaisia inkivääriteeohjeita ja päätynyt aina tekemään juoman täältä löytyvällä ohjeella.

Tarvitset:

1 l vettä
1 sitruuna tai lime
3-5 cm:n pala inkivääriä
(kanelitanko)
(hunajaa)


Kiehauta vesi kattilassa. Veden kiehumista odotellessa kuori ja siivuta inkivääri. Lisää inkivääri (ja halutessasi kanelitanko) veden joukkoon. Hauduta 10 min. Purista joukkoon limen tai sitruunan mehu.

Tätä inkiväärijuomaa voi juoda sellaisenaan. Omaan makuuni se on kuitenkin sen verran vahvaa, että minulla on tapana laittaa mukiini inkiväärijuomaan teepussi. Eli käytän tuota juomaa teen pohjana. Toinen tapani on tehdä tavallista teetä, johon laitan maidon asemasta kylmää inkiväärijuomaa joukkoon. 

Muita käyttämiäni flunssankarkotuskeinoja ovat kuuma mustaherukkamehu (äidin itse keittämästä mehusta) sekä tyrnimehutiiviste. Nämä molemmat sisältävät paljon C-vitamiinia.

Toivon nyt vain parantuvani torstaihin mennessä Tukholman matkaamme varten. Joten jos teiltä löytyy hyviä vinkkejä flunssan hoitoon, niitä otetaan ilolla vastaan!


Kuppi inkivääriteetä, villasukat, viltti ja TV. Flunssapotilaan varustus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti