maanantai 8. syyskuuta 2014

Kauhan varressa: Aura-punajuuri-soijarouhekastike

Syksyllä punajuuri on ajankohtainen juures. Itse en jostain syystä ole koskaan erityisemmin pitänyt punajuuresta, itse asiassa koen tästä huonoa omaatuntoa. Lähinnä siksi, että kotimaista juuresta tulisi hyödyntää ruoissa, mutta itse olen jättänyt kaikki punajuurikeitokset väliin. Aina välillä tosin olen kokkaillut jotain punajuuresta kokeilumielessä, mutta en ole tottunut / tykästynyt punajuuren voimakkaaseen makuun.

En ole luovuttanut punajuurikokeilujeni suhteen ja viikonloppuna testiin menikin Valion sivuilta löytyvä jauhelihakastike, josta löytyi myös aurajuustoa ja punajuurta. Kasvissyöjänä tosin korvasin jauhelihan soijarouheella. Kastikkeesta tuli erittäin hyvää, yllätyin positiivisesti! Ensimmäinen punajuuriruoka, josta pidän. :)

Tässäpä vielä ohje, miten kastikkeen tein:

Aura-punajuuri-soijarouhekastike

1 sipuli
öljyä
1,5 dl tummaa soijarouhetta
3 dl lihalientä
3 tuoretta punajuurta
5 dl kasvislientä
1 prk ruokakermaa
150g aurajuustoa
suolaa, pippuria

Pilko sipuli ja kuullota sipulisilppua öljyssä. Lisää soijarouhe ja lisää lihalientä pienissä erissä sekoitellen kunnes kaikki neste on imeytynyt rouheeseen. Lisää hieman suolaa.

Kuori ja raasta punajuuret hienolla terällä (sulautuu paremmin soijarouhesoosiin eikä punajuuri maistu niin voimakkaalle). Lisää soijarouheen joukkoon punajuuret ja kasvisliemi. Keitä kannen alla miedolla lämmöllä n.30 minuuttia.

Lisää lopuksi murennettu aurajuusto ja ruokakerma, kiehauta ja tarkasta maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti