torstai 22. toukokuuta 2014

Viikonloppupuuhasteluja

Sitä on taas nopeasti viikko vierähtänyt helteistä nauttiessa. Palaan tässä viime viikonloppuun, joka kului nopeasti vaikka olimme miehen kanssa ottaneet perjantainkin vapaaksi. Miehen työkaveri USA:sta oli viikon verran Tampereella käymässä. Kutsuimmekin hänet perjantaina luoksemme parvekkeelle grillaamaan. Tarjosimme perunasalaattia, vihreää salaattia, pekoniin käärittyjä sieniä, erilaisia makkaroita ja lihoja. Leipänä tarjolla oli saaristolaisleipää. Jälkiruoaksi olin tehnyt pappilan hätävaraa. No, alkuperäinen idea oli leipoa Kinuskissan sivulta löytynyt marenkikakku (olen tehnyt tätä aiemminkin ja kakku on todella herkullinen). Tietysti tällä kertaa kaikki ei kuitenkaan mennyt kuten Strömsössä. Jostain syystä paistamani marenkikakkupohja jäi raa'aksi, minkä vuoksi en saanut levyä irrotettua leivinpaperista (vaikka olin voidellut leivinpaperin ennen taikinan levittämistä). Hätä keinot keksii, joten päätinkin soveltaa ja tehdä Pappilan hätävaraa (joka on pelastanut minut jälkkärikatastrofeilta aiemminkin). Vaahdotin siis kakkuun tarkoitetun kerman ja sekoitin sen yhteen maitorahkan kanssa. Laitoin syvään lasikulhoon kerroksittain sokeroitua rahka-kermaseosta, murusteltua marenkia, Digestive -keksin palasia, kinuskikastiketta sekä tuoreita mustikoita ja mansikoita. Jälkkäri oli superhyvää, vieraammekin tykkäsi kovasti. :)

Grillausherkut. Harmi kun sää oli tuolloin viime viikonloppuna huono.
 
Lauantaina taas nautittiin Tampereen eri tapahtumista. Museoiden yön lisäksi kaupungissa vietettiin Rakas Tampere -tapahtumaa, jonka kunniaksi keskustorille pystytetyltä lähiruokahampurilaiskojulta syötiin hampparit lounaaksi. Lisäksi ihastelimme keskustorin käsityöläistorin antia sekä Tallipihan tarjontaa, josta mukaan tarttui ihana Humbugi asusteen kierrätysmateriaaleista valmistama käsilaukku. Puodissa oli seinällinen Humbugi Asusteen mallikappaleita ja kakkoslaadun tuotteita reilusti alennetuin hinnoin. Oma pieni veskanikin oli sieltä. Illalla kävimme syömässä vielä suosikkipaikassamme American Dinerissa. Eihän tuo mikään fine dining -ravintola ole, mutta paikasta saa edulliseen hintaan maukkaita hampurilaisia ja leipiä ystävällisen ja nopean palvelun kera.
 
Ihana laukku, joka on tehty tummanvihreästä sametista ja mustasta nahasta.
 
Koska varsinaisena äitienpäivänä olimme anoppilassa, suuntasimme sunnuntaina vanhemmilleni äitienpäivän myöhäiseen viettoon. Olin ostanut Tukholman reissulta Vintage Emmaukselta kaksi ihanaa vanhaa posliinista säilytyspurkkia, toisessa lukee kauraryynit, toisessa sokeri. Koska äitini rakastaa minun laillani vanhoja astioita ja hänen keittiössään on kesäisin vallitsevana värinä vaaleanpunainen, oli purkit kuin luotu äidilleni. Hintakaan ei ollut paha, vain 60 kruunua kappale.
 
Ihanan suloiset vanhat posliiniset keittiöpurkit
 
Mainostelenpa vielä tähän loppuun tämän viikon lauantaina olevaa Siivouspäivä -tapahtumaa. Koska olen täällä aiemmissa postauksissa valitellut tavarapaljoutta ja nurissut kovista kirpputoripöytävuokrista, otan tämän tapahtuman mielelläni vastaan mahdollisuutena myydä omia turhakkeita eteenpäin. Itse menen siis myymään Tampereen Hämeenpuistoon, josta käsittääkseni löytyy myyntipöytänsä rekisteröineitä myyjiä jo 20 kappaletta. Minun pöydältäni löytyy vaatteiden ja kenkien lisäksi vintagekäsilaukkuja ja muutama vintagemekkokin taitaa löytyä. Onneksi sääkin on lauantaina suosiollinen, auringonpaistetta ja hellettä. Mikäs siinä myydessä. Tervetuloa kaikki paikalle kykenevät siis ostoksille Hämeenpuistoon! :)
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti