maanantai 15. helmikuuta 2016

Muutto vihreälle saarelle

Pilkkumi -blogini on viettänyt jo pidemmän aikaa hiljaisuutta. Tämä johtuu tapahtumarikkaasta vuodesta. Keväällä ja kesällä kohdistin ylimääräisen energiani hääjärjestelyihin. Elokuisten häidemme jälkeen puhalsivat taas muutosten tuulet. Tuoreena avioparina huomasimme syksyllä olevamme tilanteessa, jossa molempien vakituiset työt olivat historiaa ja irtisanomisten myötä olimme töitä vailla. Hetken ihmeteltyämme tilannetta, päädyimme kääntämään negatiivisilta kuulostaneet muutokset uusiksi mahdollisuuksiksi. Olimme jo kauan haaveilleet muutosta ulkomaille. Tätä käytännön taasolla jarrutti töiden saamisen vaikeus ulkomailta sekä tietty turvallisuushakuisuus, molemmillahan oli vakituiset työt kotimaassa. Nyt kun töitä ei enää ollut, ei samoin löytynyt enää tekosyitäkään jäädä Suomeen. Mieheni työskentelee IT -alalla, jossa erityisesti Pirkanmaalla on aika haastava työllistymistilanne, toisin kuin monessa muussa maassa. 

Mieheni odotellessa YT-neuvotteluiden alkua, hän haki yhtiön sisältä kolmea eri paikkaa. Vaihtoehtoina olisivat Saksa tai sitten Irlanti, jossa kaksi muuta paikkaa sijaitsivat. Lopulta marraskuussa mieheni sai vihdoin tarjouksen Irlannissa sijaitsevasta työstä. Niinpä pakkasimme nopealla aikataululla kimpsumme ja kampsumme ja muutimme Irlantiin marraskuun lopulla! :) Itse en ollut koskaan aiemmin käynyt Irlannissa, mutta jostain mystisestä syystä olin tuntenut pidemmän aikaa voimakasta mielenkiintoa saarivaltiota kohtaan. Olinkin miehelle monesti hekumoinut, kuinka ihanaa olisi asua joskus Irlannissa. Pitää olla jatkossa varovainen siitä, mitä toivoo. Se voi nimittäin toteutua! :) 

Itse taas päädyin käyttämään ulkomaille muuton hyväksi siihen, että päätän aikoinaan kesken jääneet maisteriopintoni loppuun. Täältä käsin olenkin väsäillyt graduani ja se onkin tällä hetkellä loppuhiontaa vailla. Tulevana KTM:nä koen työmahdollisukksieni olevan varmasti hyvät täällä Irlannissa. Elämä siis hymyilee ja uuteen maahan ja kulttuuriin tutustuminen on ollut mielenkiintoista. :)

Kuva napattu täältä.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti