sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Hämeenkyrön vanhat talot

Hengissä ollaan! Nyt on sitten häät juhlittu ja kesä on suhahtanut vauhdilla ohi. Koska häämme olivat vasta elokuussa, "tuhlaantui" koko kesä häiden järjestämiseen, suunnitteluun ja miettimiseen. Onneksi nyt vielä syksymmällä näyttää aurinko paistavan, joten ehkäpä kerkeän edes jollain tasolla nauttia sitten kauniista syksystä. :)
Viime vuonna syksyllä kävin elämäni ensimmäistä (ja samalla viimeistä) kertaa Loviisan vanhat talot -tapahtumassa. Vanhojen talojen ja maalaisromantiikan fanina ajattelin tuon tapahtuman olevan selvä hitti, mutta yllätyksekseni jouduin pettymään. Ei se ainakaan omasta mielestäni ollut ajomatkan väärti.
Niinpä toiveikkaana odotin naapurikunnan Hämeenkyrön vastaavaa tapahtumaa 29.8., josta olin nähnyt mainoksia. Ajomatka olisi lyhyt ja ilmakin näytti kivan aurinkoiselta muutamasta sadekuurosta huolimatta. Lisäksi mieluusti tutustuisin Hämeenkyröön kuntana paremmin. Salaisena haaveenamme kun on joskus asua kyseisessä kunnassa vanhassa puutalossa. :) Ihania taloja sieltä kyllä löytyi. Tosin yllätyin siitä, kuinka monen ihanan talon ohi jouduin vain lampsimaan, koska omistajat eivät olleet mukana tapahtumassa. Eli sinällään olisin odottanut suurempaa osallistumista eli lisää kohteita. Mutta kuten sanottu, nähtävää kyllä riitti, emmekä edes jaksaneet ajella kaikkiin kohteisiin. Talot olivat siis laajalla alueella ja ilman autoa olisi paljon jäänyt näkemättä. Tosin omat henkilökohtaiset suosikkini olivat keskustan tuntumassa Uskelanniemessä. Kuinka voikaan olla niin kaunis ympäristö, ihana järvi takapihalla! Aivan kuin maanpäällinen paratiisi. Sainpahan taas päiväuniini lisää materiaalia. :) Myös Frantsilan kehäkukan ympäristö (Pappilan joen alue) oli kaunista. Tuolla Frantsilan kehäkukassa emme muuten olleet aiemmin käyneet kuin kerran. Oikein hävetti tuo käymättömyys näin jälkikäteen. Kaunis vanha talo ja maistuvaa kasvisruokalounasta sekä muita Frantsilan tuotteita oli ostettavissa. Samassa pihapiirissä oli myös kivoja puoteja, joista saattoi ostaa mm. käsitöitä ja antiikkia.
En kehdannut paljoa räpsiä kuvia, kun kerran yksityisasunnoista oli kyse, mutta tässäpä muutama. En tiedä, onko tuo Hämeenkyrön vanhat talot -tapahtuma vanha vai uusi, mutta kävijöitä kyllä riitti. Erityisen kivaa oli se, että tapahtuma oli vailla pääsymaksua, joten sinällään matalan kynnyksen juttu.
Suosittelen siis tätä lämpimästi kaikille, kannattaa ehdottomasti mennä ensi vuonna. Minä ainakin aion mennä tuolloin uudelleen. :)

Ihanan rehevät puutarhat järven rannalla olivat kuin pala maanpäällistä paratiisia.

Ihanaa kukkaloistoa!

Kunpa saisikin asua tässä ihastuttavassa talossa... Tämän jälkeen paluu omaan pikkukaksioon tuntui ankealta. Eikä edes parvekkeen pikkuamppeli lieventänyt puuttuvan puutarhan harmia.

Maalaisromantiikkaa!


Hämeenkyrön paikallinen museo oli kyllä positiivinen yllätys. Hieno punatiilinen rakennus kätki sisälleen kahden kerroksen verran vanhoja esineitä ja hienoja esillepanoja.

Museon esillepano makuuhuoneesta.

... ja tuvasta.

Kunpa saisin itselleni valtaosan (tai edes murto-osan) esillä olevista tavaroista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti