perjantai 19. joulukuuta 2014

Kauhan varressa: tonnikalakastike

Aina välillä arkiruokien keksiminen tuntuu haastavalta. Sitä kun ei halua vääntää vain niitä paria varmaa ruokaa viikosta toiseen. Arkiruokainspiraation puutteessa minua auttaa usein Valion sivut. Sivustolta löytyy mm. valmiiksi laadittu ruokalista useammaksi viikoksi. Juurikin tuolta ruokalistoista bongailen reseptejä. Uusin hyväksi havaittu löytöni on tonnikalapastan ohje, joka oli nopea valmistaa ja erittäin maistuvaa. Teen tätä ehdottomasti toistekin!

Tässäpä vielä ohje, jolla itse tein (tein erikseen kastikkeen ja pastan, en sekoittanut niitä yhteen):

Tonnikalakastike

Tarvitset:

7 dl pastaa
1 rkl voita
1 sipuli
1,5 rkl tomaattipyrettä
1/2 punainen chili
2 prk tonnikalaa
2 tomaattia
2 dl pastan keitinvettä
1/2 kasvisliemikuutio
1 rkl sitruunamehua
1 pkt Koskenlaskija -sulatejuustoa

Pastaa keittämisen aikana voit valmistaa tonnikalakastikkeen.

Kuullota pilkottu sipuli voissa, lisää tomaattípyre. Sekoittele hetki ja lisää pilkottu chili.

Lisää hetken kuluttua tonnikalat ja paloitellut tomaatit. Lisää joukkoon pastan keitinvettä ja sitruunamehu sekä murusteltu kasvisliemikuutio. Anna porista hetki. Lopuksi kastikkeeseen laitetaan paloiteltu sulatejuusto, jonka annetaan sulaa. Mausta lopuksi vielä tarvittaessa pippurilla.

Juustoinen tonnikalakastike porisemassa pannulla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti