lauantai 17. tammikuuta 2015

Kauhan varressa: helppo sitruuna-vakosipulipasta

Eräänä arki-iltana teki kovasti mieli pastaa. Ruoan täytyi myös olla yksinkertaista ja nopeaa valmistaa. Niinpä pienen nettisurffailun tuloksena päädyin Liemessä -blogiin, josta löytyi simppeli sitruuna-valkosipulipasta. Raaka-aineiden vähyydestä huolimatta ruoka oli oikein maittavaa. Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty Valion valkosipulin makuista voita. Minä korvasin sen tavallisella voilla ja yhdellä puristetulla valkosipulin kynnellä.

Tässäpä vielä ohje:

Tarvitset

n. 400 g spagettia
1/2 dl juustoraastetta
1/2 sitruuna
50 g voita
1 valkosipulin kynsi
50 g pinjansiemeniä
suolaa, pippuria

Keitä pastaohjeen mukaan. Paahda pastan keittyessä pinjansiemenet kuivalla pannulla ja laita syrjään lautaselle. Sulata ja kuumenna voi pannulla ja purista joukkoon valkosipulin kynsi. Lisää pannulle keitetty pasta ja sekoita. Purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu ja ota pannu pois liedeltä. Lisää lopuksi juustoraaste ja pinjansiemenet. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

Pastaa tarjolla suoraan pannulta
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti